Katon huolto ja korjaus

Katon kuntoa kannattaa seurata säännöllisesti. Riittävän ajoissa tehty katon huolto on parasta mitä voit katollesi tarjota. Huoltotoimenpiteet lisäävät katon elinikää ja tuovat kustannussäästöjä.

Katon korjaus ja huolto on osa normaalia kunnossapitoa

Katto on kiinteistön yksi isoimmista ja tärkeimmistä yksittäisistä elementeistä. Huoltamattomana vesikatto aiheuttaakin siten myös suuren määrän ongelmia. Säännöllinen ja ennakoiva katon huolto onkin ensiarvoisen tärkeää. Huoltotoimenpiteet lisäävät katon elinikää ja säästävät kustannuksissa.

Parken ammattilaisten tekemä katon kuntokartoitus on paras tapa selvittää katon kunto. Kuntokartoitus selvittää mahdolliset ongelmat, joiden perusteella suunnitellaan mahdolliset huoltotoimenpiteet. Uudemmalla katolla, ongelmat pystytään useimmiten korjaamaan täsmäkorjauksilla, mutta mikäli vesikate on jo elinkaarensa lopussa, voi olla järkevämpää toteuttaa koko katon uusiminen.

Parke Rakenne tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia katon huolto ja korjaustoimenpiteitä. Jokainen katto on kuitenkin aina omanlaisensa ja onkin tärkeä ensin selvittää mikä on juuri sinun katollesi paras vaihtoehto.

Mitä katon huolto/korjaus maksaa?
Rahoituksella alkaen 50 €/kk

Katon huollon tai korjaustoimenpiteiden hinnoittelu on monen tekijän summa ja varsinainen tarjous voidaankin antaa vasta katon kuntokartoituksen jälkeen.

Parken tarjoamat remontit ja palvelut on kuitenkin mahdollista maksaa osissa joustavalla ja edullisella remonttirahoituksella.

Lisäksi voit saada kotitalousvähennystä 40% remontin ja huollon työn kuluista.

Joustava remontti­rahoitus

Parken remonttirahoitus antaa mahdollisuuden maksaa remontti osissa. Joustavan remonttirahoituksen tarjoaa OP Yrityspankki Oyj.

Logo - OP
kattavasti kattosi parhaaksi

Katon huolto- ja korjaus­palvelut

Aurinko, vesi, lumi ja jää kuluttavat peltikatosta vanhaa maalipintaa pois. Tämän jälkeen sinkkipinta alkaa syöpyä ja pellin ruostuminen alkaa. Peltikatto vaatii toimiakseen ja säilyäkseen kunnossa sekä ehjän sinkki- että maalipinnan.

Teemme kattomaalaukseen tarvittavat pohjatyöt aina huolellisesti, koska niiden merkitys onnistuneeseen lopputulokseen on ratkaiseva. Pohjatöitä ovat mahdollisten ruostekohtien hionta, pesutyöt ja ruosteenestopohjamaalaus. Työ viimeistellään pintamaalauksella joko yhteen tai tarvittaessa kahteen kertaan.

Tiilikaton pinnoitus on edullinen ja nopea huoltotoimenpide, jolla katon toiminta saadaan uutta vastaavaksi. Pinnoitus kannattaa tehdä kun tiilikaton pinta on kulunut eikä normaali pesu enää riitä.

Katon pinnoitus pidentää tiilikaton käyttöikää jopa 20 vuotta ja palauttaa tiilikaton ilmeen uudenveroiseksi. Pinnoitus helpottaa myös säännöllisiä huoltotoimenpiteitä ja vähentää esimerkiksi sammaleen ja muiden kasvustojen kertymistä.

Tiilikaton pinnoitus alkaa aina huolellisella katon puhdistuksella ja korkeapainepesulla. Pesun jälkeen katolle tehdään sammaleenestokäsittely. Lopuksi katto maalataan kahteen kertaan.

Toteutamme lisäksi monenlaisia pelti-, tiili-, huopa- ja konesaumakattojen täsmäkorjaustoimenpiteitä. Tyypillisiä korjauksia ovat muun muassa katon läpivientien korjaukset ja uudelleen pellitykset, kattoturvatuotteiden korjaukset ja uusien asennukset, rikkinäisten kattotiilien vaihdot, peltikattojen kiinnitysruuvien/naulojen vaihto Kingi vaihtoruuveihin, huopakattojen reikien paikkaukset ja kaivojen tiivistykset jne.

Kaikki täsmäkorjaukset arvioidaan kuntokartoituksen yhteydessä ja asiakkaalle esitetään suositeltavat toimenpidevaihtoehdot.

Mietityttääkö kattosi kunto?

Tilaa ilmainen katon kuntokartoitus

Huonossa kunnossa oleva katto on vaarallinen talon rakenteille ja myös sen asukkaille. Katon heikko kunto ilmenee mm. vuotoina, halkeamina tai kasvustoina katolla. Ajoissa teetetty remontti tai korjaustoimet tulevat myös aina halvemmaksi kun talon rakenteisiin ei ehdi tulemaan vaurioita.

Mikäli katon kunto mietityttää, kannattaa pyytää Parken ammattilainen kuntokartoituskäynnille. Katon kuntokartoitus on aina ilmainen eikä velvoita sinua mihinkään. Mikäli korjaustarpeita havaitaan, saat samalla myös tarjouksen remontista.

Vuotaako katto?

Parken Vuotoluuri auttaa, kun katto aiheuttaa huolia. Soita suoraan yrittäjälle ja tulemme tarkistamaan tilanteen mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä